Kasteel Beloeil

Het kasteel van Beloeil, bekend als het Belgische Verailles, op slechts 20 minuten rijden van gîte Maulde, is een waar architectonisch en historisch wonder. Dit majestueuze kasteel, genesteld in het hart van het Belgische platteland, wordt omringd door weelderige tuinen, waardoor het een must-visit bestemming is voor liefhebbers van schoonheid en cultuur.

Het bezoek aan het Château de Beloeil is een fascinerende duik in de geschiedenis. Door de muren te betreden, wordt u door de eeuwen heen getransporteerd en ontdekt u een prachtig decor dat getuigt van de elegantie en verfijning van de edelen die er woonden: de prinsen van de linie. De rijkelijk ingerichte kamers, versierd met wandtapijten, schilderijen en sculpturen, nodigen uit om de luxueuze sfeer van toen te herbeleven. De gepassioneerde gidsen onthullen de anekdotes en verhalen die deze emblematische plek hebben gevormd.

Nadat je de innerlijke schatten van het kasteel hebt verkend, kun je een wandeling maken door de prachtige tuinen eromheen.De tuinen van Beloeil staan bekend om hun schoonheid en harmonie.


Ze strekken zich uit over hectaren en bieden in alle seizoenen een overvloed aan kleuren en geuren. Je kunt wandelen over de met bloemen omzoomde paden, je vergapen aan de fonteinen en sierlijke beelden, en uitrusten in stille hoekjes waar sereniteit heerst. De tuinen zijn zorgvuldig aangelegd, waarbij formele en landschappelijke elementen worden gecombineerd, waardoor een poëtische en romantische sfeer ontstaat.

Een bezoek aan het Château de Beloeil en zijn tuinen is een verrijkende ervaring die liefhebbers van geschiedenis, architectuur en natuur zal bekoren. U kunt het contrast bewonderen tussen de elegantie van het interieur van het kasteel en de natuurlijke pracht van de tuinen, waardoor een perfecte harmonie tussen mens en natuur ontstaat.

Aarzel niet om een hele dag aan dit bezoek te besteden, want het Château de Beloeil biedt ook andere activiteiten zoals tijdelijke tentoonstellingen, concerten en culturele evenementen waarmee u nog dieper in de unieke sfeer van deze uitzonderlijke plek kunt duiken.

Kortom, of het nu gaat om geschiedenis, kunst, architectuur of gewoon om te genieten van de natuurlijke schoonheid, een bezoek aan het Château de Beloeil en zijn tuinen is een onvergetelijke ervaring die u niet mag missen tijdens uw verblijf in Maulde.


Meer info door HIER te klikken.